Hoe werkt Instagram voor bedrijven?

Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter: het zijn allemaal verschillende sociale media. Ieder platform heeft zijn eigen doelgroep en zo kun je met ieder platform dus ook een specifieke groep mensen bereiken. Heb jij er weleens over nagedacht of je een platform als Instagram zakelijk kunt inzetten, maar heb je geen idee hoe het werkt? Kort door de bocht draait het bij Instagram om foto’s, video’s, tijdlijnen en Stories en is alles wat je op Instagram doet, hiermee verbonden.

Zegt dit je nog niks? Dat is helemaal niet erg. Met de Mooi Online Instagram-training heeft Instagram straks geen geheimen meer voor je. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Geel

Ga nu aan de slag met het meest populaire platform ter wereld

Voor Instagram geldt dat het op dit moment veruit het meest populaire platform ter wereld is. Internetgebruikers zijn dol op beelden en een platform als Instagram speelt daar handig op in. Het onderscheidt zich van de andere platformen doordat ieder bericht minimaal één foto of video bevat. Ideaal dus als jij graag – letterlijk – meer van je bedrijf wilt laten zien.

Maar wat nu als je geen idee hebt hoe Instagram werkt? Of geen idee hebt waar je moet beginnen? En als je wel weet dat je Instagram zakelijk kunt inzetten, maar ook daar geen kaas van gegeten hebt? Bij Mooi Online hebben we daar iets op gevonden: de Mooi Online Instagram-training. In deze training vertelt een coach je een-op-een alles over dit populaire platform en ga je zelf aan de slag met Instagram voor bedrijven. Na de drie cursusblokken kent Instagram echt geen geheimen meer voor je. Vanaf dat moment kun jij zakelijk met je Instagram-account aan de slag en ligt de wereld aan je voeten.

Snel en goed aan de slag met Instagram?

Instagram verstevigt je merk en netwerk.

Waarom je juist Instagram zakelijk zou moeten gebruiken? Zoals gezegd werkt Instagram op basis van beelden. En een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden, is het niet? Met een beeld kun je een bepaalde sfeer laten zien, je kunt iets verduidelijken of je biedt een kijkje achter de schermen. In welk vakgebied je ook werkt, foto’s kunnen altijd iets interessants over jou en je bedrijf vertellen.

Maar dat is niet het enige. Want net zo goed als jij (vermoedelijk) ook in de privésfeer door je tijdlijn zit te scrollen, doet de directeur van die multinational dat ook. En ook de medewerker van een evenementenorganisatie, de verhuurder van bedrijfspanden en de eigenaresse van de dansschool. Kortom: bijna iedereen zit op Instagram! Het is al lang niet meer voorbehouden aan hippe tieners (die zijn inmiddels meer te vinden op TikTok).

Dat betekent dus ook dat je nagenoeg iedereen met Instagram kunt bereiken. En al is iemand op het moment dat hij jouw bericht ziet niet met zijn bedrijf bezig, je kunt er wel voor zorgen dat je een zaadje plant. Als je maar vaak genoeg in beeld komt en duidelijk laat zien wat jij je klanten biedt, dan denkt die directeur echt wel aan je als hij je producten of diensten nodig heeft. Instagram is dus een prima platform om te bouwen aan je merk én een stevig netwerk.

Instagram inzetten voor je bedrijf

Net als op veel socialemediakanalen, kun je ook op Instagram gebruikmaken van hashtags. Maar wat zijn hashtags nu eigenlijk en wat bereik je ermee? Een hashtag is een hekje (#) gevolgd door een woord of meerdere woorden die aan elkaar geschreven zijn. Door hashtags te gebruiken, kunnen gebruikers op Instagram snel zoeken naar een bepaald onderwerp. Zo verschijnen alle berichten die deze hashtag hebben meegekregen. Door slim gebruik te maken van hashtags, kun je daarom snel en doeltreffend je doelgroep bereiken.

Maar let op: hashtags kunnen ook tegen je gaan werken. Dat is bijvoorbeeld het geval als je te maken krijgt met de Instagram shadowban. De Instagram shadowban betekent dat mensen die zoeken op een bepaalde hashtag die jij gebruikt, jouw resultaten niet te zien krijgen. Stel, jij hebt een shadowban op #Instagramtraining, dan betekent dit dat alleen jouw volgers die specifiek zoeken op deze hashtag jouw bericht te zien krijgen. Alle andere Instagramgebruikers die zoeken op deze hashtag zien jouw post dus niet… 

Instagram gebruikt de shadowban om spam tegen te gaan en straft je dus door je bereik te verkleinen. Ook dit fenomeen bespreken we tijdens de Instagramtraining,. We leggen je uit hoe je dit kunt – proberen te – voorkomen, maar ook hoe je nu een goede hashtag verzint. Waar moet je op letten en wat zijn de do’s en don’ts als het gaat om het gebruik van hashtags? In onze Instagram-training vertellen we je er alles over.

Een ander onderwerp dat in onze training uitgebreid aan bod komt, is het Instagram-algoritme. Zeker als je Instagram zakelijk gebruikt, dan is het goed om te weten hoe het algoritme van Instagram werkt. Je wilt namelijk zoveel mogelijk mensen met jouw content bereiken. Kortweg komt het erop neer dat Instagram informatie verzamelt over jouw voorkeuren voor bepaalde filmpjes, profielen en producten. Met deze informatie probeert het algoritme je nieuwe content te laten zien, die op basis van jouw voorkeuren interessant voor je is. Door te weten hoe dit werkt, kun je inspelen op de wensen van je volgers! Zo bereik je dus meer mensen. 

Antwoorden op je vraag "Hoe werkt Instagram?"

Je zult begrijpen dat deze vraag niet in een paar zinnen te beantwoorden is. Om er achter te komen hoe Instagram werkt en hoe je het zakelijk kunt gebruiken, is veel oefening nodig. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je niet weet waar te beginnen en dat je graag een beetje sturing hebt in je zoektocht naar de werking van Instagram. Juist daarom zijn wij er voor je. Tijdens onze Instagram-coaching legt een echte Instagram-expert je alles haarfijn uit. Heb je vragen, dan kun je die op ieder moment stellen. Deze Instagram-training wordt dus volledig afgestemd op jouw bedrijf. Doordat je er in de praktijk direct mee aan de slag gaat, zie je direct wat wel en niet werkt. Zo haal jij het maximale uit deze training.

Dus:

  • Wil jij alles weten over het algoritme van Instagram zodat je meer mensen gaat bereiken?
  • Wil jij weten welke hashtags je voor jouw bedrijf kunt gebruiken om meer relevante volgers te krijgen?
  • Wil jij ontdekken hoe je de Instagram shadowban kunt voorkomen zodat je bereik maximaal blijft?

 

Meld je dan aan voor onze Mooi Online Instagram-training en krijg een antwoord op al je Instagram-vragen!