iDEAL in je webshop, gemakkelijker dan je denkt

Je klanten de beste betaalmogelijkheid bieden zodat zij op een makkelijke en veilige manier in je webshop kunnen afrekenen, dat is toch wat je wilt? De favoriete betaalmethode van meer dan de helft van de Nederlandse consument is iDeal, dit wil je niet laten ontbreken aan je webshop want dat zou ervoor kunnen zorgen dat je potentiële klanten verliest. In deze blog ga ik je meer vertellen over de voordelen en hoe wij bij Mooi Online voor een webshop met iDeal zorgen.

Website laten maken?
Geel

Waarom iDEAL aanbieden?

Maar liefst 70% van de Nederlandse consumenten rekent af met iDeal. Als online ondernemer wil je vooral gemak, voor jezelf maar ook voor je klanten. Er zitten veel voordelen aan het aanbieden van iDeal in je webshop, zo is het onder andere gebruiksvriendelijk. Je klanten Hoeven geen rekeningnummers of betalingskenmerken over te nemen wat tijd bespaart en het gemakkelijker maakt om te betalen. Daarnaast is het aanbieden ervan ook conversiegericht.

Veilig afrekenen met iDEAL

Online shoppen is best fraudegevoelig en hier zijn veel consumenten bang voor, daarom willen ze natuurlijk op een zo veilig mogelijke manier in een webshop kunnen afrekenen. iDeal wordt door veel mensen vertrouwd omdat ze dat een veilige manier van betalen vinden, maar wat maakt iDeal eigenlijk zo veilig? Nou, dat ga ik je uitleggen.

Het is best simpel, iDeal maakt namelijk gebruik van een betaalomgeving waarin de gegevens van de consument en van de webshopeigenaar op een veilige manier worden beschermd tegen hackers en cybercriminelen. iDeal hanteert dezelfde beveiligingstechnieken als de mobiel bankieren en de internetbankieromgeving. Dit betekent dus dat het net zo veilig is!

Wat is een betalingsprovider

Een betalingsprovider is een dienst die de online betalingen regelt, dit kunnen betalingen zijn via iDeal, Paypal of met creditcard. Bij een betalingsprovider hoef jij voor alle transacties niet apart te betalen. Betaalproviders sluiten vaak contracten af met banken en dergelijke, hierdoor is een betalingsprovider een stuk goedkoper dan rechtstreeks bij een bank. Van welke betalingsprovider maken wij gebruik? 

Webshop met iDeal
Onze brochure ontvangen?

Vraag hem aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox!

iDEAL via Mollie

Mollie is een voorbeeld van zo’n Nederlandse betalingsprovider dat het eenvoudiger maakt om iDeal en andere betaalmethodes aan te bieden in je webshop. Bij Mooi Online maken wij gebruik van deze betalingsprovider in jouw webshop. Waarom zou je er voor kiezen om iDeal aan te bieden via Mollie in plaats van de banken? Er zitten redelijk wat voordelen aan. Zo ben je bijvoorbeeld een stuk goedkoper uit met Mollie dan wanneer je het gewoon via de bank regelt. Je kunt er gratis gebruik van maken, de enige kosten die je hebt zijn de transactiekosten, bij iedere betaling in je webshop houdt Mollie een klein deel in.

Voor het gebruik van Mollie hoeven er dus geen abonnementskosten of start-up kosten betaalt te worden, de enige kosten die de klant krijgt is wanneer ze transacties ontvangen. het standaard tarief voor iDeal bedraagt €0,29 per transactie.

Hoe zorgt Mooi Online voor een webshop met iDEAL?

Het integreren van Mollie in een webshop is vrij simpel. Wij maken een account voor je aan bij Mollie, vullen de nodige gegevens in en zetten deze via een gedownloade plugin in de webshop. Zodra dit gebeurd is kan je gelijk transacties ontvangen!

Veiligheid van Mollie

.Ik had het net over de veiligheid van iDeal, maar is Mollie net zo veilig? Ja, Mollie is een betalingsprovider die de goedkeuring heeft van de Nederlandse bank. Naast de garantie die ze geven op veilige transacties, zijn ze ook in PCI en DSS gecertificeerd.

 

PCI en DSS zijn afkortingen van Payment Card Industry en Data Security Standard. Deze beveiligingsstandaard garandeert een vertrouwde behandeling van betalingsgegevens. Dit geldt niet alleen voor het verwerken van de betreffende data, maar ook voor internet kassa ben je dus altijd verzekerd van optimale veiligheid.

Meer weten over de veiligheid van Mollie? Lees dan hier

Voorwaarden voor het gebruiken van Mollie

Om gebruik te kunnen maken van Mollie moeten bedrijven zich wel aan bepaalde voorwaarden houden. Een basisvoorwaarde dat Mollie hanteert is dat een bedrijf ingeschreven moet zijn bij de Kamer van Koophandel, daarnaast mogen ze alleen bedrijven uitbetalen op een zakelijke rekening. Een speciale rekening voor je bedrijf is dus verplicht.

Brochure_MooiOnline_V2
Download hier onze brochure
Laat je gegevens achter en ontvang de brochure direct in je mailbox.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden