Kleuren voor je website bepalen

De huisstijl van je website wil je het liefst overal in terug laten komen. Dan ben je immers het best herkenbaar voor de buitenwereld. Maar hoe weet je nu welke kleuren je het best voor je website en dus je huisstijl kunt kiezen? Wij vertellen je graag iets meer over het effect van kleuren op je website.

Website laten maken
Geel

Zo bepaal je de kleuren van je huisstijl.

Uit wereldwijd onderzoek blijkt dat er één kleur is die bij zowel mannen als vrouwen favoriet is: blauw. Toch hoeft dit niet te betekenen dat jij of de persoon die je website bezoekt ook fan is van deze kleur en dat blauw op je website dus altijd een goede keuze is. Veel beter is het om je voor het kiezen van het kleurenschema op je website te verdiepen in de psychologische betekenis van kleuren. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van rood een urgentie uitstraalt? En dat je met een website waar groen de hoofdkleur is, meer nadruk legt op balans en gezondheid?

Naast het psychologische effect van kleuren, is het ook belangrijk om te kijken welke kleuren je ogen makkelijk kunnen te verwerken. Hier kun je rekening mee houden als je het kleurenpalet voor je website opstelt. Kijk je lang naar een geel scherm, dan raak je sneller vermoeid, terwijl groen juist heel prettig kijkt.

Webshop met iDeal
Onze brochure ontvangen?

Vraag hem aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox!

Zo maak je goede kleurencombinaties voor je website.

Als je wilt weten welke kleuren je het best kunt combineren, bepaal dan eerst voor jezelf welke kleur voor jou het belangrijkst is om te laten terugkomen in de kleurencombinaties op je website. Stel dat je kiest voor de vrolijke, enthousiaste en stimulerende kleur oranje. Het is dan heel verleidelijk om bij het zoeken naar kleuren die goed passen bij oranje de aangrenzende kleuren in de regenboog te kiezen. Maar wil je dat jouw oranje juist opvalt, wat bijvoorbeeld bij call-to-actionbuttons heel handig is, kies dan voor een complementaire kleur. Dat is een kleur die lijnrecht tegenover jouw kleur staat in het kleurenwiel. Complementaire kleuren zijn zo verschillend dat ze elkaar versterken. Het combineren van deze kleuren laat je website lekker opvallen.

 

Bij buttons is het van belang dat ze opvallen. Anders is het bij foto’s. Let er bij het plaatsen van foto’s daarom op dat ook de kleuren op de foto goed passen bij de kleuren op je website. Plaats desnoods een filter over de foto om de kleuren aan te laten sluiten bij het kleurenpalet op de website. Wil je liever vanuit een foto werken om de kleur op je website te bepalen? Ga dan op zoek naar de kleurcode van de foto die je op de website wilt plaatsen. Iedere kleur heeft een bepaalde kleurcode en in WordPress kun je eenvoudig de kleurcode zoeken en dit door laten werken in de rest van je website.

Benieuwd wat kleuren voor jouw website kunnen doen? Laat Mooi Online met je meedenken. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Nog even op een rijtje.
Heb je vragen over het laten maken van een website of webshop?