Tips voor het kiezen van een goede domeinnaam

Ben je van plan om een domeinnaam te kopen, maar wil je graag eerst wat tips voor het registreren van een domeinnaam?

Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij het bedenken van een goede domeinnaam. Want jij wilt toch ook dat jouw bezoekers je website makkelijk kunnen vinden?

Hoe bedenk je een goede domeinnaam? Lees het hier.

Een van de zaken die misschien wel het meest van belang is bij het kiezen van een domeinnaam, is de eenvoud. Ga maar bij jezelf na: als je in een minuut alle websites moet noemen die je kent, welke zijn dat dan? Het zijn vermoedelijk de websites met een kort, maar vooral ook eenvoudig domein. Als je een goede domeinnaam wilt bedenken, is het daarom belangrijk om je af te vragen of bezoekers je naam kunnen onthouden.

Niet alleen het onthouden van een domeinnaam is trouwens belangrijk. Laat er ook geen twijfel over bestaan hoe je jouw websitenaam schrijft. Niets zo vervelend voor een bezoeker dan twijfel over het gebruik van een koppelteken of hoe hij jouw bedrijfsnaam überhaupt schrijft. Let daar bij het registreren van je domeinnaam echt op. Uniek willen zijn is leuk, maar maak het je bezoeker niet té lastig. Daaruit volgt trouwens ook de volgende tip voor het kiezen van een domeinnaam: gebruik geen cijfers als vervanging van letters als je een domein kiest.

Het is best lastig om een goede domeinnaam te verzinnen. Veel mensen denken dat een domeinnaam per se de bedrijfsnaam moet bevatten. Dat is een misverstand. Je kunt beter zorgen dat je domeinnaam bij mensen blijft hangen. Een domeinnaam waarin je verwijst naar je product of dienst kan daarom een hele goede keuze zijn.

 
Hier komt een CTA voor Offerte aanvraag

Een website of webshop maken met een eigen domeinnaam.

Of je nu een webshop of een website wilt maken en daar een eigen domeinnaam voor zoekt: zorg altijd dat je dicht bij jezelf blijft. Waar zou jij op zoeken als je een bepaalde website wilt vinden? Verkoop je bruidsschoenen, dan heeft het weinig zin om een domein als schoenen.nl te kiezen, omdat dit veel te breed is. Zorg dat je domeinnaam zo specifiek mogelijk is en past bij wat jij in je webshop verkoopt. Ga je dus een webshop maken met een eigen domeinnaam, denk er dan goed over na waar jouw bezoeker op zal zoeken.

Bij het maken van een website met een eigen domeinnaam is dat trouwens niet anders. Ook dan is het van belang dat jouw gekozen domeinnaam in het verlengde ligt van wat de bezoeker op jouw website kan vinden. Ook bij het maken van een website met een eigen domeinnaam probeer je zo specifiek mogelijk te zijn. Heb je een blog waarop je tips zet voor uitjes met kinderen in de kleuterleeftijd dan is het domein uitmetkinderen.nl veel te breed.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een domeinnaam? Mooi Online denkt graag met je mee.

Dus zo kies je een domeinnaam.

Team Mooi Online
Op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.