Tips voor je website of webshop

Wanneer je een website beheert, is het van groot belang dat de bezoeker zich prettig voelt op jouw website. Het moet er helder en aantrekkelijk uitzien, de sfeer van het bedrijf uitstralen en klanten moeten er eenvoudig de weg kunnen vinden. Het doel van klanten op je website is immers dat ze geïnformeerd worden, een offerte aanvragen, boeken of bestellen. Om ervoor te zorgen dat je website er tip-top uitziet, hebben wij belangrijke punten voor op een rijtje gezet.

Tips voor je website of webshop

 • Investeer

  Investeer in een professionele, goede en veilige website voor jouw bedrijf. Dat is het begin.

 • Wat is je doel en wat is de doelgroep?

  Denk aan het werven van klanten, het schrijven van blog berichten, het geven van informatie etc.
  Moet het uitbundig of juist zakelijk?

 • Tekst

  Houd de website eenvoudig en overzichtelijk. Met te lange stukken tekst is de kans groot dat de bezoeker overdonderd raakt en daardoor de website direct zal verlaten. Bedenk welke tekst je op waar op de website wilt tonen.

 • Contact

  Maak het eenvoudig om contact met het bedrijf op te nemen, al vanaf je home-pagina. Dat maakt de stap naar contact kleiner.

 • Overzichtelijke structuur

  Maak duidelijke menuknoppen, zodat het voor de bezoeker direct duidelijk is hoe de website werkt en waar hij de benodigde informatie kan vinden.

 • Lettertype

  De leesbaarheid van je website is van groot belang. Het lettertype dat je kiest, beïnvloed dan ook een groot deel hiervan. De meer standaard lettertypes zijn over het algemeen goed te gebruiken. Een speciaal lettertype kan mooi zijn maar kan de leesbaarheid nadelig beïnvloeden. Mocht je een speciaal lettertype toch willen gebruiken in de website, beperk deze tot de koppen/titels.

 • Kleurgebruik

  denk hierbij ook aan rustige, goed leesbare kleuren. Schreeuwerige felle kleuren stoten af en zijn niet goed leesbaar. Ook teveel kleuren maken de website onrustig en de leesbaarheid minder.  en rustige kleuren.

 • Leesbaarheid op tablet en smartphone

  Maak een tablet en smartphone-vriendelijke ofwel een responsive website. Je website is dan ook op deze apparaten goed leesbaar. Wanneer je de website responsive instelt, probeer deze dan eerst zelf uit om te kijken of deze ook daadwerkelijk eenvoudig te hanteren is.

 • Social media

  Voeg sociale media toe op je website en link naar je social media door middel van knoppen. Link op uw sociale media ook naar uw website om naamsbekendheid van uw bedrijf en uw site te laten groeien.

 • Reviews

  Voeg reviews toe op je website, zodat anderen kunnen zien/lezen hoe jouw service is.

 • SEO

  Maak gebruik van een google AdWorks om de strategische trefwoorden, SEO en tekst te bepalen.

 • [/fusion_li_item]

Wilt u een professionele website of webshop tegen lage kosten? Dat kan via Mooi Online! Of heb je al een website maar je wilt deze veranderen? Neem dan contact met ons op! Bij Mooionline kun je eenvoudig en tegen lage kosten een eigen website maken of laten maken.

LEES ALLES OVER ONZE VOORDELIGE WEBSITES

bron: frankwatching.com