Veelgestelde vragen

Wij proberen voor een zo breed mogelijk publiek websites aan te bieden. Zo hebben we bijvoorbeeld websites voor de zakelijke markt, portfolio websites, websites voor zzp-ers en een zéér schaalbare webshop. Twijfelt u welke website u het beste kunt nemen voor uw bedrijf? Onze adviseurs helpen u graag.

Bel ons op telefoonnummer 074 711 0324 of stel uw vraag via onderstaand formulier.

Vragen over het budgethema

Op je hostingpakket krijg je 1.000 mb schijfruimte (1 gigabyte). Dat is voor de meeste websites meer dan voldoende en genoeg voor honderden foto’s.

Heb je ondanks dat nóg meer ruimte nodig dan kunnen wij dat uiteraard tegen een voordelig tarief voor je regelen.

Jazeker, bij Mooi Online wordt je volledig eigenaar van je website / webshop en van je domeinnaam. Wat dit betreft heb je bij ons geen verplichtingen. Wil je de website tijdens of aan het eind van een hostingperiode ergens anders onderbrengen, dan is dat geen enkel probleem.
Wij werken niet met contracten, het enige dat wij vragen is om de website het eerste jaar door ons te laten hosten maar je kunt op elk moment opzeggen.Jij bent namelijk zélf de eigenaar van je website.

De aangeboden websites hebben al veel mogelijkheden en zijn zeer schaalbaar, maar zijn nog verder uit te breiden met extra modules.
Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een nieuwsbrief te versturen of wil je de website misschien in meer talen? Dat kan, kijk voor meer informatie op onze pagina extra opties

Heb je specifieke wensen die niet terug te vinden zijn bij de extra opties, neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen de website wellicht naar je wensen aanpassen.

Bij de meeste websites zijn de kleuren geheel naar wens in te stellen. Bij sommige websites zijn de kleuren beperkt maar dat wordt daar dan door ons aangegeven, wil je ook hier een afwijkende kleur dan kunnen wij ze wel voor je aanpassen. Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Je kunt in principe een onbeperkt aantal pagina’s aanmaken met je website.

Jazeker, maak gebruik van onze vulservice! Dan plaatsen wij de teksten en foto’s die je ons stuurt en verzorgen de styling om de website aan te laten sluiten bij je huisstijl/bedrijf.

Heb je nog geen teksten en wil je die door ons laten schrijven?
 Dat kan uiteraard ook.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Uitbreidingen.

Nee, je bent niet verplicht om een hostingpakket bij ons af te nemen. Als je de website bij een andere host onder wilt brengen dan kan dat ook.
Het is alleen wel zo dat wij dan een handmatige actie moeten ondernemen om de website goed werkend bij een andere partij neer te zetten.

De kosten hiervoor bedragen € 95, – en het recht op geld terug binnen 14 dagen als het pakket niet bevalt vervalt dan logischerwijze ook.

Hosten bij ons biedt een aantal extra voordelen zo draaien wel elke nacht (beveiligings) updates van de gebruikte software en plugins.
Ook maken wij twee keer per week een backup die we gratis terugzetten mochten er problemen zijn met je website en helpen we je bij andere problemen die kunnen optreden met je website. Goedkopere hosts doen dit meestal niet.

Je website moet ergens op een snelle server staan die altijd verbinding heeft met het internet zodat de website 24 uur per dag te bezoeken is. Je huurt als het ware een stukje van deze webserver. Dit noemen we webhosting, ook het afhandelen van het inkomende e-mail verkeer (doorsturen) valt hieronder.

Als je al een domeinnaam hebt kun je bij de provider waar je de domeinnaam hebt geregistreerd een zogenaamde vershuistoken opvragen. Dit is een code die wij nodig hebben om de domeinnaam te verhuizen naar onze servers. Je kunt deze code opgeven tijdens de bestelling van je website, of later per mail als je de code nog niet hebt. Je website wordt opgeleverd als wij de code hebben ontvangen.

Je kunt de email gebruiken als POP of IMAP. Hierdoor kun je de mail instellen op alle populaire programma’s als Outlook en Mac mail, maar ook bijvoorbeeld op je mobiele telefoon. Daarnaast kun je je mail altijd lezen en beantwoorden via een internetbrowser.

Standaard worden onze websites geleverd met maximaal 5 email adressen die gekoppeld zijn aan je domeinnaam (dus bijvoorbeeld [email protected].nl). Je kunt de gewenste adressen opgeven bij je bestelling bij “Opmerkingen”. Maar je kunt ook zelf achteraf de e-mail adressen aanmaken. Een uitleg van hoe dat moet ontvang je van ons bij je bestelling.