Mijn portfolio eindelijk goed op orde en makkelijk te beheren

Mireille Oude Kotte is fotografe en zeker geen onbekende van Mooi Online. Al eerder liet zij een website bij Mooi Online ontwerpen. Maar nieuwe wensen deden haar besluiten een nieuwe website door Mooi Online te laten bouwen. In deze klantcase deelt ze graag met je waarom ze Mooi Online juist ook voor fotografen kan aanbevelen.

Portfolio website

Nieuwe wensen, nieuwe website

De oude website van Mireille was zeker geen slechte website, maar het was wel een website waarin ze haar foto’s in een mediabibliotheek plaatste. Geen specifiek mapje per klant, maar gewoon alles door elkaar. Dat is leuk als je aan nieuwe bezoekers een portfolio wilt laten zien, maar knap lastig als je jouw klant het liefst in een afgeschermde omgeving de foto’s wilt laten zien. Of als je een specifieke foto van je website wilt verwijderen en je daarvoor eerst de hele mediabibliotheek door moet.

In de standaardmodule die we gebruikten voor de oude website, was het niet mogelijk om de wensen van Mireille te realiseren. Samen met Mooi Online bedacht Mireille hoe ze haar nieuwe wensen vorm kon geven.

“De albums die ik naar mijn klanten verstuurde, voldeden niet meer aan mijn eisen als het ging om de kwaliteit’, legt Mireille uit. “Het uploaden duurde lang, plug-ins werkten niet meer zoals het moest. Het was duidelijk tijd voor vernieuwing. Ik had al een website bij jullie lopen, dus het was een logisch gevolg om ook de nieuwe website door jullie te laten maken.”

Afgeschermde klantportfolio’s

Voor haar nieuwe website had Mireille een duidelijk beeld in haar hoofd hoe die website er uit moest zien. “Ik vind het heel belangrijk dat de beelden mooi groot zijn. Dus veel beeld en niet te veel tekst. Ik merk toch dat mensen teksten minder goed lezen en dat beeld in mijn geval meer aanspreekt. Ik wilde duidelijke portfolio’s kunnen laten zien.

Wat ik ook belangrijk vind voor mijn nieuwe website, zijn de afgeschermde klantportfolio’s. Dat je die portfolio’s met een wachtwoord kunt afschermen. En uiteraard moet de nieuwe website goed werken en gebruiksvriendelijk zijn.”

Korte lijntjes

Mireille is erg te spreken over de samenwerking met Mooi Online. “De lijntjes zijn bij Mooi Online heel kort. Loop ik vast dan bel of mail ik en krijg ik vrij direct een antwoord. Je hebt ook een vast aanspreekpunt, wat heel fijn werkt. Wat ik verder heel prettig vond is dat ik een aantal instructievideo’s kreeg met de basis. Aan de hand van deze video’s kun je zelf de volgende pagina’s aanmaken. Dat werkt heel prettig.

De video’s zijn heel simpel en stapsgewijs opgebouwd. Ze hebben een goed tempo en zijn goed te volgen. Is het al even geleden dat je iets hebt aangepast? Dan kun je de video’s er weer bij pakken en weet je het weer. Ik vind het heel fijn dat ik zelf dingen kan plaatsen en kan wijzigen en daarvoor niet steeds iemand anders hoef te vragen om het aan te passen.”

Een website die past bij je fotografiestijl

Mireille krijgt veel complimenten over haar nieuwe website. “Mensen zeggen dat het er mooi en fris uitziet en dat het past bij de fotografiestijl. Ik krijg ook heel weinig vragen over wat de fotoshoot inhoudt, dus blijkbaar komt dat duidelijk genoeg in mijn website naar voren.”

Dat aansluiten bij je fotografiestijl is iets wat Mireille ook aan andere fotografen wil meegeven als tip. “Kies altijd een website die past bij je stijl van de fotografie. Gebruik je veel donkere kleuren in je foto’s, pas dat dan ook toe in je website.”

5 goede redenen om je website laten maken door Mooi Online

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?
Onze experts denken graag met je mee!
Wil je onze brochure ontvangen?
Vraag hem hier aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden