Verdubbeling van de online kaartverkoop binnen 1 jaar

De Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt met stoomtreinen op het traject tussen Apeldoorn en Dieren. De VSM doet er alles aan om de reiziger even terug te brengen naar het verleden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de website van de VSM ook in het verleden moet blijven hangen. “Onze oude website was niet meer van deze tijd.”

Van overvolle website naar overzichtelijk en klantvriendelijk

Aan het woord is Remco. Samen met Neline hield hij zich bezig met de nieuwe website. “De oude website bevatte ook echt heel veel informatie, dus mensen wisten eigenlijk niet waar ze de juiste informatie konden vinden,” vult Neline aan. 

“Als ze onze website bezochten, wisten ze nog steeds niet wanneer we reden en waar ze ons konden vinden. Dat was voor ons de belangrijkste reden om een nieuwe website te ontwikkelen. Daarnaast wilden we onze ticketwinkel graag verbeteren, zodat mensen die hier bijvoorbeeld in de omgeving op een vakantiepark zitten, makkelijk via hun mobiel een kaartje kunnen kopen. Dat was op de oudere site vaak lastig.

Een website gebouwd voor de toekomst

Veel ervaring met het zoeken naar iemand die de nieuwe website kon ontwikkelen, had de VSM niet. “In het verleden deden we het allemaal zelf,” vertelt Remco over de zoektocht. “We keken eerst wat voor partijen er in de omgeving zijn. Je komt dan eenmanspartijen tegen, waarbij we onze twijfels hadden of deze de continuïteit kunnen waarborgen. Wij zoeken toch echt wel naar een ontwikkelaar waar we ook op de langere termijn mee samen kunnen werken. 

Met Mooi Online hebben we een club gevonden met mensen van verschillende disciplines, die ervoor zorgen dat je ook een stukje continuïteit-waarborging krijgt.“

Perfecte samenwerking met Mooi Online

Toen de knoop doorgehakt was voor een samenwerking, werden de eerste stappen in het ontwikkelproces genomen. “De contacten tussen Mooi Online en de VSM waren heel divers. Van een eerste kennismakingsgesprek op kantoor bij Mooi Online, waarin de eisen en de wensen werden besproken, tot het hele ontwikkeltraject en een online meeting om te zien waar de website naartoe gaat.

Het is heel mooi dat een externe partij een frisse blik op onze website geeft. Gewoon om duidelijk te krijgen wat bezoekers vaak nog missen, de eenduidigheid bijvoorbeeld. Zo ben je eigenlijk continu bezig met wat wij vinden, wat Mooi Online vindt en hoe we er samen een mooi product van kunnen maken.”

VSM kon gedurende het hele proces op afstand meekijken. “We zijn tussendoor heel vaak per mail op de hoogte gehouden van hoe ver jullie waren. We ontvingen videolinks, waarin jullie lieten zien hoe onze site er op dat moment uitzag. Wij konden dan verdere feedback geven over wat we er nog graag in wilden zien,” vertelt Neline.

Positieve reacties

De nauwe samenwerking tussen Veluwsche Stoomtrein Maatschappij en Mooi Online is terug te zien in het resultaat. Remco: “De website ziet er hartstikke strak uit. De bezoeker vindt het een mooie nieuwe site. Toen wij het lanceerden op Facebook, kwamen er allemaal positieve reacties binnen. Door de visuele aspecten komt het mooi en krachtig over. Dus, ja: wij zijn erg tevreden over wat er is opgeleverd qua website.”

Ook het ticket systeem werkt naar tevredenheid. “Mensen ontvangen gelijk hun e-ticket. We zien wel een verschuiving in de kaartverkoop. Vroeger kocht een deel toch nog op de dag zelf een kaartje. Maar je merkt nu toch wel dat mensen al een soort houvast willen en vooraf al een ticket willen hebben, omdat ze denken dat misschien de trein vol is. Dat zorgt er wel voor dat de ticketmodule van Mooi Online daarvoor makkelijker werkt dan wat we voorheen hadden.”

Remco en Neline zouden Mooi Online aanraden voor het maken van een website, webshop of een combinatie van de twee, ongeacht of je zelf ervaring hebt. Neline: “Het contact is echt heel goed en de veranderingen die wij gaan wilden, voeren jullie goed door.” Remco vult daarop aan: “Je wordt meegenomen in het hele ontwikkeltraject en op die manier kan je samen een hoogwaardig kwalitatief product neerzetten. Of dat dan alleen een website is, of ook met een winkel erbij, er zijn mogelijkheden genoeg bij Mooi Online.”

“Wij zouden Mooi Online zeker aanraden om een website te maken, omdat het contact – de communicatie – is echt heel goed. De veranderingen die wij graag wensten, die voeren jullie goed door. Ik denk dat we daarmee een heel mooi product hebben neergezet.”

“Mooi Online is zeker aan te raden voor mensen die een nieuwe website willen hebben, of je er nou wel of geen ervaring mee hebt. Je wordt meegenomen in het hele ontwikkeltraject en op die manier kan je samen een hoogwaardig kwalitatief product neerzetten. Of dat dan alleen een website is, of ook met de winkel erbij. Mogelijkheden genoeg bij Mooi Online.”

5 goede redenen om je website laten maken door Mooi Online

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?
Onze experts denken graag met je mee!
Wil je onze brochure ontvangen?
Vraag hem hier aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden