7 Redenen om je website te vernieuwen

In de steeds groeiende online markt is het belangrijker dan ooit om op te vallen tussen alle andere websites. Een verouderde website kan je zichtbaarheid beperken en je concurrentiepositie verzwakken. Ben je klaar om de concurrentie voor te blijven? Wij geven je 7 redenen waarom het vernieuwen van je website superbelangrijk is om je online succes te vergroten.

Inhoudsopgave

Waarom zou je je Website Vernieuwen?

Als je je website de afgelopen jaren hebt laten versloffen, is het nu tijd om hem op te frissen. Een website die er verouderd of verwaarloosd uitziet, kan potentiële klanten afschrikken. Bovendien kan het ontbreken van goede beveiligingsmaatregelen je website kwetsbaar maken voor hackers en ervoor zorgen dat je lager scoort in Google. Tijd om een nieuwe website te laten maken. Een website vernieuwen hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Het biedt juist een kans om verouderde pagina’s te verwijderen, de content te updaten en ervoor te zorgen dat je bedrijf online sterk vertegenwoordigd blijft.

1. Veiligheid: Bescherm je website tegen hackers

Een van de belangrijkste redenen om je website te vernieuwen, is om de beveiliging up-to-date te houden. Verouderde websites missen vaak de nieuwste beveiligingsfuncties en zijn daardoor gemakkelijker te hacken. Zonder die laatste updates is de kans groot dat hackers kwetsbaarheden in je website vinden en deze misbruiken om gegevens van jou en je klanten te stelen.
 • Gevoelige informatie beschermen: Je wilt de persoonlijke gegevens van je klanten veilig houden, maar zonder de nieuwste beveiligingsfuncties loopt je website risico.
 • Vertrouwen en reputatie: Een gehackte website schaadt je reputatie. Zorg daarom dat je klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn bij jou.

2. Eerste indruk: Geef je klanten een professioneel beeld

Je website is vaak de eerste indruk die potentiële klanten van je bedrijf krijgen. Een verouderde, onaantrekkelijke website kan hen het vertrouwen ontnemen dat je bedrijf nog actief en professioneel is. Wil je dat klanten je serieus nemen, zorg dan dat je website modern, mobiel-vriendelijk en gebruiksvriendelijk is. Dit verhoogt de kans dat ze verder kijken en actie ondernemen, in plaats van direct naar een concurrent te gaan.
 • Responsief design: Een vernieuwde website past zich automatisch aan verschillende apparaten aan, zodat bezoekers overal een goede gebruikerservaring hebben.
 • Betrouwbare informatie: Werk je pagina’s en content bij om ervoor te zorgen dat alle informatie actueel is en past bij je merkidentiteit.

3. Google Ranking: Zorg dat je vindbaar blijft

Regelmatig je website bijwerken is essentieel voor een goede positie in zoekmachines zoals Google. Door updates in algoritmes en veranderingen in SEO-best practices, kan een oude website slechter gaan scoren. Door je website te vernieuwen en de inhoud up-to-date te houden, maak je het gemakkelijker voor zoekmachines om je website correct te indexeren en hoger te rangschikken.
 • Actuele content: Google waardeert relevante en recente content, dus het regelmatig bijwerken van je blogs, pagina’s en afbeeldingen helpt je website hoger in de zoekresultaten.
 • SEO-optimalisatie: Nieuwe content moet geoptimaliseerd zijn voor zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Dit helpt je bij het verbeteren van je positie.

4. Klantbeleving: Optimaliseer je website voor conversies

Een website die goed werkt, nodigt bezoekers uit om actie te ondernemen, of dat nu een aankoop, informatieverzoek of aanmelding is. Verouderde websites missen vaak die conversiegerichte elementen. Door je website te vernieuwen, kun je de gebruikerservaring verbeteren en de website beter laten inspelen op het gedrag en de wensen van je klanten.
 • Conversieoptimalisatie: Implementeer elementen zoals call-to-actions, duidelijk navigatie en snelle laadtijden om bezoekers soepel naar conversie te leiden.
 • Mobiel gebruik: Zorg dat formulieren, knoppen en inhoud even goed werken op mobiele apparaten als op desktop, zodat je geen klanten misloopt.

5. Imago: Laat zien dat je bedrijf up-to-date is

Door je website te vernieuwen, kun je laten zien dat je betrokken bent bij je bedrijf en meegaat met de nieuwste trends. Dit straalt vertrouwen en professionaliteit uit, wat belangrijk is voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Het is ook een goede gelegenheid om je merkidentiteit te versterken, zodat je website perfect aansluit bij de boodschap die je wilt overbrengen.
 • Merkconsistentie: Zorg dat het design en de tone-of-voice van je website passen bij je huidige branding.
 • Sociale media: Integreer een Instagram- of Facebook-feed om te laten zien dat je bedrijf actief is en meedoet aan de conversatie.

6. Verouderde inhoud verwijderen en vernieuwen

Door je website te vernieuwen, kun je verouderde pagina’s, content en afbeeldingen verwijderen. Dit helpt om je site overzichtelijk en actueel te houden. Nieuwe inhoud zorgt ervoor dat je website weer fris oogt en bezoekers krijgen een positieve indruk van je bedrijf.

 • Content audit: Bekijk de bestaande inhoud kritisch en verwijder alles wat verouderd of overbodig is. Vervang het door nieuwe en relevante informatie.
 • Visuals updaten: Werk foto’s en andere visuals bij om een consistent en modern beeld van je merk te creëren.

7. Gebruik een goed CMS voor eenvoudig onderhoud

Met een content management systeem (CMS) zoals WordPress wordt het eenvoudiger om je website te onderhouden. Een professionele websitebouwer kan het zo instellen dat je tekst, foto’s en andere inhoud zelf kunt bijwerken zonder technische kennis.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Met een CMS als WordPress kun je eenvoudig nieuwe pagina’s toevoegen of aanpassen, zodat je website altijd up-to-date blijft.
 • Automatische updates: Bij Mooi Online zorgen we automatisch voor de updates van de websites van onze klanten, zodat je altijd beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties.

Veelgestelde vragen

Dat hangt af van de aard van je bedrijf, maar een goed uitgangspunt is om elke paar jaar een volledige redesign te overwegen en tussentijds regelmatig updates te doen.

Een responsief design zorgt ervoor dat je website zich aanpast aan verschillende schermformaten. Wij kunnen je helpen met een modern, mobiel-vriendelijk ontwerp.

De kosten variëren afhankelijk van je wensen en de complexiteit. Bij Mooi Online werken we met transparante prijzen en kunnen we een plan maken dat past bij je budget.

Met een CMS zoals WordPress kun je eenvoudig zelf updates uitvoeren. Wij bieden ook onderhoudsdiensten aan, zodat jij je kunt richten op andere zaken.

Dit varieert afhankelijk van de complexiteit en het aantal wijzigingen. Gemiddeld kan het proces enkele weken tot een paar maanden duren.

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?
Onze experts denken graag met je mee!
Wil je onze brochure ontvangen?
Vraag hem hier aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox.
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden