7 Redenen om je website te vernieuwen

In 2021 nam het aantal .nl domeinnamen toe met 119.000. Het aantal websites groeit nog steeds gestaag en de markt is nog lang niet verzadigd. Hoe val jij met jouw online aanwezigheid op tussen al deze websites op het internet? Heb je een website, maar is deze verouderd?

Wij geven je 7 redenen om je website te vernieuwen als die niet helemaal meer up-to-date is.

Website laten maken?
Geel

In dit blog:

Waarom zou je je website vernieuwen?

Als je de afgelopen jaren je website hebt laten versloffen dan kan het tijd zijn voor een nieuwe site. Een website die er verouderd of verwaarloosd uitziet kan klanten met een slechte indruk, en in sommige gevallen kan hij zelfs minder veilig zijn of lager in Google scoren.
Als je op zoek bent naar manieren om het imago van je bedrijf te verbeteren, is het vernieuwen van je website een relatief goedkope manier om dat te doen. Plus, het is een mooie gelegenheid om verouderde pagina’s te verwijderen en je teksten en foto’s op te frissen zodat je vernieuwde website er straks weer goed uitziet. 

Dus als je nog niet je website bijwerken, is nu het moment om dat te doen!

1. Verouderde websites zijn vaak minder veilig en kunnen gemakkelijker gehackt worden

Een van de belangrijkste redenen om je website bij te werken is om ze zo veilig mogelijk te maken. Een veilige website straalt vertrouwen uit en geeft jezelf ook rust natuurlijk.

Verouderde websites kunnen gemakkelijker gehackt worden

Een verouderde, bestaande website kan gemakkelijker gehackt worden omdat hij misschien niet de nieuwste beveiligingsfuncties heeft. Verouderde websites hebben ook meer kans op kwetsbaarheden die door hackers uitgebuit kunnen worden. Dus als je op zoek bent naar manieren om je website veiliger te maken, is het bijwerken ervan een prima plek om te beginnen.

Ze hebben misschien niet de nieuwste beveiligingsfuncties geïnstalleerd

Een van de redenen waarom je je website moet bijwerken is om te zorgen dat de nieuwste beveiligingsfuncties geïnstalleerd zijn. Verouderde websites hebben meer kans op kwetsbaarheden die door hackers uitgebuit kunnen worden, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat je website up-to-date is. De nieuwste beveiligingsfuncties kunnen helpen je website tegen hacken te beschermen en je gegevens veilig te houden.

Persoonlijke informatie van je klanten kan je kwetsbaar maken voor diefstal

Wanneer een website niet bijgewerkt is, kan het zijn dat de nieuwste beveiligingsfuncties niet geïnstalleerd zijn. Dit kan de persoonlijke gegevens van je klanten kwetsbaar maken voor diefstal. Oudere websites hebben meer kans op kwetsbaarheden die door hackers uitgebuit kunnen worden, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is.

Het kan de reputatie van je bedrijf schaden als je website gehackt wordt

Als je website gehackt wordt, kan dat de reputatie van je bedrijf schaden. Gehackte websites kunnen gebruikt worden om malware te verspreiden, persoonlijke informatie te stelen, of zelfs cyberaanvallen uit te voeren. Dus als je op zoek bent naar manieren om je website te beschermen en je gegevens veilig te houden, is het updaten ervan een prima plek om te beginnen. Je vernieuwde website is dan weer beter beschermd tegen hackers.

2. Een website die er verouderd uitziet, geeft klanten een slechte indruk

Je website is vaak de eerste indruk die potentiële klanten van je bedrijf zullen hebben, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat hij er goed uitziet. Een verouderde website kan klanten een slechte indruk geven, en het kan maken ze minder geneigd om zaken met je te doen.

Breid uit en leg Een verouderde website kan klanten een slechte indruk geven uit in meer detail

Een verouderde website kan klanten om verschillende redenen een slechte indruk geven. Vaak is een verouderde website niet mobiel-vriendelijk, wat betekent dat potentiële klanten het moeilijk zullen hebben om ze op hun telefoon te openen.

3. Websites die al een tijdje niet meer bijgewerkt zijn kunnen minder goed scoren in Google

Een verouderde website kan minder goed scoren in Google omdat het ontwerp en de inhoud misschien niet geoptimaliseerd zijn voor de laatste veranderingen in Googles algoritmes.

Als je wilt dat je website goed scoort in zoekmachines, is het belangrijk dat je hem regelmatig bijwerkt. Google werkt zijn algoritmes regelmatig bij, en als je website al een tijdje niet meer bijgewerkt is, kan het zijn dat het ontwerp en de inhoud niet geoptimaliseerd zijn voor de laatste veranderingen. Hierdoor kan je website lager in de zoekresultaten komen te staan, waardoor het moeilijker wordt voor potentiële bezoekers om je te vinden. We zien vaker dat een vernieuwde website sneller hoog scoort in de zoekmachines.

4. Een website die niet is bijgewerkt kan minder effectief zijn in het aantrekken van klanten of het genereren van leads

Een website die er professioneel uitziet, zorgt voor meer omzet omdat hij er voor potentiële klanten geloofwaardiger uitziet. Als een website er actueel en goed onderhouden uitziet, zullen mensen er eerder vertrouwen in hebben en eerder geneigd zijn er iets van te kopen. Dit komt doordat ze aannemen dat het wel goed moet gaan met het bedrijf als ze het zich kunnen veroorloven om hun tijd en geld aan om hun website actueel te houden.

Aan de andere kant, als een website er verouderd uitziet, kunnen mensen aannemen dat het niet goed gaat met de zaak en dat ze niet zullen kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan ertoe leiden dat ze van je website wegklikken en in plaats daarvan naar de site van een concurrent gaan.

Omzet verliezen op Mobiele apparaten

Een verouderde website die niet goed toont op mobiele apparaten kan je omzet kosten. Het invullen van formulieren of het doen van een aankoop gaat om een vernieuwde website vaak gebruiksvriendelijker. Test je huidige website eens op een mobiel apparaat om te kijken of ook alles daar naar behoren werkt. Als dit niet zo is wordt het om je website te vernieuwen.

Online Marketing

Je oude website is waarschijnlijk ook niet helemaal geschikt voor online marketing activiteiten als advertenties of een bepaalde contentstrategie. Wil je een nieuwe website laten maken, vraag je websitebouwer dan ook om hier rekening mee te houden, dat is minstens zo belangrijk als een mooie website.

5. Je vernieuwde website kan het imago van je bedrijf te verbeteren

Je website is vaak de eerste indruk die potentiële klanten van je bedrijf zullen hebben, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat hij er goed uitziet. Een website redesign met nieuwe inhoud kan een goede manier zijn om het imago van je bedrijf te verbeteren en het er professioneler uit te laten zien. Met een vernieuwde website laat je ook aan je klanten zien dat je goed met jouw bedrijf bezig bent.

6. Een nieuwe website is een mooie gelegenheid om verouderde pagina's te verwijderen en je teksten en foto's op te frissen

Als je je website vernieuwd, is dat een mooie gelegenheid om verouderde pagina’s of inhoud te verwijderen.

Als je verouderde tekst op je website hebt, kunnen potentiële klanten de indruk krijgen dat je bedrijf niet up-to-date of professioneel is. Dit kan ervoor zorgen dat ze minder geneigd zijn zaken met je te doen. Het is belangrijk om je website regelmatig bij te werken, zodat nieuwe tekst en nieuwe foto’s er altijd voor zorgen dat je website er actueel en fris uitziet.

Sociale media

Als je je bezoekers wilt laten zien dat je een modern en actief bedrijf hebt, kun je overwegen een Instagram feed aan je website toe te voegen, hierdoor ziet je website er aantrekkelijk uit en kunnen ze foto’s zien van je nieuwste producten of diensten. Verder kan het helpen om leads te genereren en nieuwe klanten aan te trekken.

7. Met een Content management systeem als WordPress is je website eenvoudig te onderhouden

Laat je jouw website vernieuwen, laat je websitebouwer dan ook gebruik maken van een goed CMS. Een content management systeem (CMS) zoals WordPress (of een ander CMS )maakt het je gemakkelijk om je website te onderhouden. Een professionele websitebouwer kan het zo voor je instellen dat je kun je de tekst, foto’s, en vormgeving van je website bijwerken zonder dat je hoeft te weten hoe je moet coderen of ook maar iets hoeft te weten . Zo kun je gemakkelijk zorgen dat je website er actueel en professioneel blijft uitzien.

7. Met een goed CMS is het ook makkelijk om je website te updaten

WordPress is een populair inhoudsbeheersysteem dat door miljoenen websites gebruikt wordt. Het staat erom bekend veilig en betrouwbaar te zijn. Een manier om je WordPress website veilig te je websitebouwer plugins te laten installeren die helpen bij het beveiligen van je website. Bij Mooi Online zorgen we automatisch voor de updates van de websites van al onze klanten.

Conclusie

Je website vernieuwen is een goede manier om het imago van je bedrijf te verbeteren, verouderde pagina’s te verwijderen en je teksten en foto’s op te frissen. Een compleet nieuwe website met een nieuw design kan een goede manier zijn om het imago van je bedrijf te verbeteren en het er professioneler uit te laten zien. Als je je website vernieuwt, is dat een mooie gelegenheid om je teksten, foto’s en vormgeving bij te werken, zodat ze altijd actueel zijn en er professioneel uitzien. Als je een verouderde website hebt, kan die klanten een slechte indruk geven, minder goed scoren in Google, en minder effectief zijn in het aantrekken van klanten.

Ook is je website vernieuwen een mooie gelegenheid om je teksten, foto’s en vormgeving bij te werken, zodat ze altijd actueel zijn en er professioneel uitzien. Als je een verouderde website hebt, kan die klanten een slechte indruk geven, minder goed ranken in Google, en minder effectief zijn in het aantrekken van klanten. Regelmatig je website bijwerken zorgt ervoor dat je website er actueel en fris uitziet.

Webshop met iDeal
Onze brochure ontvangen?

Vraag hem aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox!

Brochure_MooiOnline_V2
Download hier onze brochure
Laat je gegevens achter en ontvang de brochure direct in je mailbox.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden