Hoe Brother Beer zijn winkelvoorraad en webshop voorraad heeft gekoppeld

Bij een fysieke winkel en een webshop kan het een uitdaging zijn om de voorraden up-to-date te houden. Door je webshop te koppelen aan een POS-systeem werk je met een centrale voorraadadministratie.

Laurens van Brother Beer: "Heel fijn dat jullie van alle markten thuis zijn."

De winkel van Brother Beer staat in Spijkenisse, een aardige afstand van Hengelo, maar ondanks de afstand kozen ze voor een samenwerking met ons. Naast de bouw van de webshop, verzorgen wij ook online marketing voor Brother Beer.

Online maakt de afstand niet uit

“We hebben met meerdere partijen gesproken”, vertelt Laurens van Brother Beer over zijn keuze voor Mooi Online. “Omdat het een webshop is, maken de grenzen niet uit. Het hoeft niet om de hoek te zijn. We zijn wel bij Mooi Online op gesprek geweest, om af te tasten wat je van elkaar wilt. Mooi Online begreep gelijk wat we wilden. En de eerste opzet die jullie ons lieten zien, sloot precies aan bij onze wensen. De keus was voor ons daarna snel gemaakt.”

Brother Beer had al voor het eerste contact met ons redelijk scherp voor ogen wat ze wilden. “Omdat wij ook een fysieke winkel hebben, vonden we het heel prettig om de sfeer en uitstraling van onze fysieke winkel ook naar online te vertalen. Dat was voor ons heel belangrijk en dat is heel erg geslaagd.”

Voorraadbeheer met behulp van POS systeem

“Bij het eerste gesprek met Mooi Online hebben we gevraagd of het POS-systeem mogelijk was. We hebben daar het nodige advies in gekregen. Mooi Online heeft contact gezocht met onze kassaleverancier en samen geregeld dat het werkt. Als er iets online of in de winkel wordt verkocht, dan wordt het gewoon netjes van de voorraad afgeboekt. Dat is voor de duidelijkheid richting klanten belangrijk, maar het is ook voor de administratie heel fijn.”

Koppeling met Untappd-app

Maar niet alleen de koppeling met het voorraadbeheer is in de webshop van Brother Beer belangrijk, ook de koppeling met de untappd app is heel belangrijk. “Bierliefhebbers vinden het fijn als ze online kunnen filteren op de Untappd-scores die bier krijgt. We hebben diverse filters ingebouwd in de webshop en één daarvan is deze beoordelingsscore. Maar verder kunnen mensen bijvoorbeeld ook sorteren op land, brouwerij of nieuwste bieren. Dat maakt het voor de klant makkelijker om bier te zoeken. Zeker omdat we ook een groot aanbod hebben.”

Oplossen van problemen

Er gaat ook weleens iets mis. Daarover zegt Laurens: “We hadden wel wat dingen die in het begin nog niet helemaal goed werkten, maar dat is onoverkomelijk als je iets nieuws begint. We hebben daar met jullie goed overleg over gehad en onderzocht waar de fout kon zitten. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Ook als iets dus niet helemaal goed werkt aan het begin, dan komt het wel goed en dan wordt ook goed onderzocht waar het aan ligt.”

Online marketing

Als het aan Laurens ligt, is online marketing onmisbaar voor ieder bedrijf dat wil concurreren met andere webshops. “Er is veel concurrentie en je moet echt wel adverteren om toch zichtbaar te zijn. Bij een fysieke winkel lopen mensen langs en stappen naar binnen, maar online kun je snel over het hoofd worden gezien. Zelf gaan rommelen is zonde van het geld en levert niks op. Het is zo complex en er zit zoveel achter Google Ads  en Facebook Ads, dat je er echt wel belang bij hebt om dat door jullie als professionals te laten doen. Jullie monitoren en finetunen onze advertenties en geven altijd aan waar kansen liggen en waar niet. Wij hebben er zeker al goede resultaten van.”

Tips voor ondernemers die een webshop willen starten

Wil je zelf ook een webshop laten bouwen, dan heeft Laurens nog wel een aantal tips voor je. “Zet eerst eens voor jezelf op papier wat je doel is. Bepaal dan je sfeer. Wat wil je uitstralen naar de klant toe? Kijk naar de pagina’s van concurrenten. Welke functionaliteiten wil je erin hebben? Kijk ook hier weer naar concurrenten en wat wel en niet werkt.

Als je met dat plan bij Mooi Online komt, dan vertellen ze precies wat wel en niet kan. Jullie denken mee met de sfeer en de uitstraling. Zo kom je samen tot een heel goed resultaat.”

5 goede redenen om je website laten maken door Mooi Online

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?
Onze experts denken graag met je mee!
Wil je onze brochure ontvangen?
Vraag hem hier aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden