Van Marktkraam naar succesvolle webshop

Juist in coronatijd biedt een webshop veel kansen voor ondernemers die hun producten normaal gesproken vooral op markten verkopen. Dat was ook wat Joan en Dorien van collega-ondernemers hoorden. En het was de hoofdreden dat ze op zoek gingen naar een partij om voor De Borrelworst een webshop te bouwen.

Diezelfde coronatijd zorgde er ook voor dat ze zich in hun zoektocht naar een webdesigner niet beperkten tot de provinciegrenzen van Friesland, waarin Bontebok ligt. “Je kunt via de computer zaken bespreken en hoeft niet vaak naar een bedrijf toe. Dan kun je het ook ver zoeken.”

Onze wensen voor de webshop werd meteen begrepen, dan hoef je ook niet verder te zoeken.

“Het contact met Mooi Online verliep supergoed,” vertelt Dorien. “We kregen als eerste Gerlin aan de telefoon. Johan en ik hadden een visie zoals wij het wilden en dat begreep ze meteen. Dan hoef je ook niet verder te zoeken. Het is heel belangrijk dat je via de telefoon al die eerste klik hebt. Gerlin is superenthousiast en ze is altijd onze contactpersoon gebleven.

Joan is zelf fotograaf, dus alle producten hebben we zelf gefotografeerd en hebben we zelf met tekst kunnen aanleveren en ook dat ging perfect. Ik zou het proces van het bouwen van de website wel een 9 willen geven. We worden altijd teruggebeld en jullie helpen ons altijd supergoed. Wij zijn heel blij dat we bij Mooi Online terecht zijn gekomen.”

Korting op de producten wordt automatisch verrekend

In de webshop van De Borrelworst vind je verschillende soorten worsten. Wil je van meerdere verschillende worsten proeven, dan geldt er standaard een aanbieding van 3 worsten voor €12. Bij het afrekenen moet die korting natuurlijk wel automatisch verrekend worden. Door de webshop goed in te regelen, worden problemen voorkomen. Zijn er toch problemen, dan worden die snel verholpen. “Zelfs als je problemen hebt om 16:55 uur op vrijdagmiddag, dan zorgt onze contactpersoon Martin er toch voor dat het op vrijdagavond helemaal goed is.”

Overigens voelen Dorien en Joan geen enkele drempel om hulp in te roepen als ze tegen zaken aanlopen. “Die strippenkaart van jullie is echt heel handig. Voor ons is er geen schroom om te bellen, want je krijg geen aparte rekening thuis. We hebben een strippenkaart van €195 en Mooi Online houdt dat helemaal bij hoeveel minuten je nog hebt,” vertelt Dorien enthousiast.

“En als je berekeningen moet gaan maken en het systeem moet alles gaan uitrekenen voor je, daar zitten wij natuurlijk helemaal niet in,” vult Joan aan. “Dus het is altijd wel makkelijk dat jullie er nog zijn om dat aan te aanpassen.”

Dankzij de webshop verkopen we door het hele land

Het succes van de webshop is ook mede het gevolg van de ondernemersgeest die Dorien en Joan allebei bezitten. Dorien: “Bijna elke dag zet ik iets op Facebook, daar begint het mee. Dan heb je natuurlijk een immens bereik. Of mensen nu in Limburg wonen of in Groningen, dat bereik heb je dan. En we zetten de webshop daar altijd bij. Nou, dan gaat het balletje wel rollen. En staan we op een fair dan geven we altijd een flyer mee. Dus we promoten onszelf wel heel goed.”

Gelukkig konden Joan en Dorien die flyers ook afgelopen jaar af en toe uitdelen. Joan: “In de schoolvakantie hebben we toch nog een paar markten kunnen draaien en daaruit blijkt dat mensen die daar geweest zijn, toch weer worsten of een pakketje op de website bestellen.” Ook straks als Joan en Dorien dus weer zoals vanouds op markten staan, kan de webshop een mooie aanvulling op hun dagelijkse activiteiten blijven.

5 goede redenen om je website laten maken door Mooi Online

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?
Onze experts denken graag met je mee!
Wil je onze brochure ontvangen?
Vraag hem hier aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden