Een b2b webshop starten

Verkoop je (ook) aan zakelijke klanten? Dan is onze B2B-webshop goede strategische keuze om je omzet te verhogen. Met dynamische prijzen en een een klantgericht assortiment verbeter je jouw service en bedien je zakelijke klanten optimaal. Ga voor groei en maak het verschil in jouw markt!

Inhoudsopgave

Boost je zakelijke groei met een B2B Webshop

Een B2B-webshop laten maken is een slimme strategische keuze die jouw bedrijf helpt om beter zichtbaar te worden en langdurige relaties met zakelijke klanten op te bouwen. Door klantspecifieke prijzen en exclusieve aanbiedingen te bieden, kun je jouw webshop op maat afstemmen op je zakelijke klanten. Zo voelen jouw  zakelijke klanten zich speciaal en zijn ze eerder geneigd om te kopen.

Benieuwd hoe een B2B-webshop je helpt om je klantrelaties te versterken en maximale groei te realiseren? Lees verder en ontdek de mogelijkheden!

Combineer B2B en B2C in één webshop

Bij een B2B-webshop denk je vaak aan een speciale webshop exclusief voor zakelijke klanten, maar dat hoeft niet. Met een geïntegreerde B2B- en B2C-webshop krijg je het beste van beide werelden. Of je nu een nieuwe webshop wilt opzetten of je bestaande B2C-webshop wilt uitbreiden met een B2B-module, wij helpen je graag. Mooi Online zorgt ervoor dat je klantspecifieke prijzen, exclusieve aanbiedingen en een perfecte gebruikerservaring kunt bieden aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Zo haal je het maximale uit je webshop!

Dynamische prijzen module

Deze module maakt het mogelijk om je producten of diensten tegen verschillende prijzen aan te bieden aan verschillende zakelijke klanten. Dit kan je helpen je marges te vergroten en je zaak winstgevender te maken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere:

 • Volumekortingen: Beloon grootschalige bestellingen met aantrekkelijke kortingen.
 • Contractprijzen: Bied vaste prijzen op basis van contractuele afspraken.
 • Klantgroepkortingen: Bied specifieke klantgroepen kortingen op maat.

Klantspecifiek assortiment

Met deze module kun je verschillende producten of diensten aanbieden aan verschillende zakelijke klanten. Dit is handig als je verschillende producten of diensten hebt die voor verschillende bedrijven van belang zijn.

Ook is het mogelijk om verschillende producten te voeren voor zowel consument als zakelijke klant, als je een B2C- en B2B-webshop in dezelfde omgeving hebt.

BTW module voor zakelijke klanten binnen de EU

Deze module zorgt ervoor dat de juiste BTW wordt berekend voor de zakelijke markt binnen de EU. Dit is een belangrijke module voor bedrijven, want hij zorgt ervoor dat ze het juiste bedrag aan BTW betalen of geen BTW als ze een geldig BTW-nummer hebben.

Verschillende prijzen per klant

Met een B2B-webshop kun je ook verschillende prijzen aanbieden aan klanten op basis van volume of frequentie van bestellingen. Dit kan je helpen je marges te vergroten en je bedrijf winstgevender te maken.

Is WordPress/WooCommerce geschikt voor een B2B-webshop?

Ja, absoluut! WordPress en WooCommerce kunnen goed worden gebruikt voor een B2B-webshop. Bij Mooi Online hebben we modules ontwikkeld waarmee we WooCommerce kunnen uitbouwen tot een krachtige B2B-webshop.

B2C en B2B in één webshop

Een van de grootste voordelen van de B2B-modules is dat je één webshop kunt hebben voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Hierdoor kunnen we een B2C-webshop aanpassen, denk aan de volgende functionaliteiten:
 • Verschillende prijzen voor consumenten en zakelijke klanten.
 • Consumenten zien geen prijzen, maar zakelijke klanten wel.
 • Zakelijke klanten zien andere producten dan consumenten.
 • Zakelijke klanten kunnen op factuur bestellen, maar consumenten niet.

De belangrijkste verschillen tussen een B2C- en een B2B-webshop

B2B-winkels hebben meestal een hogere gemiddelde bestelwaarde. Bedrijven zijn meer geïnteresseerd in de voordelen van je producten of diensten, terwijl consumenten meer letten op de kenmerken. Houd hier rekening mee in je marketingplan.

Ook een B2B-webshop beginnen?

Als je een B2B-webshop wilt beginnen, zijn er veel keuzes te maken over de mogelijkheden en het beschikbare budget. Hier denken we graag over mee.

Een B2B-webshop beginnen, onze werkwijze

Bij Mooi Online hebben we veel ervaring met het bouwen van B2B-webshops. We bespreken eerst de wensen en mogelijkheden, maken een offerte en beginnen dan met bouwen.

Veelgestelde vragen

Een B2B-webshop is speciaal ontworpen voor zakelijke klanten, terwijl een B2C-webshop gericht is op particuliere consumenten.

Ja, met een geïntegreerde B2B- en B2C-webshop van Mooi Online kun je beide doelgroepen effectief bedienen.

B2B-klanten kunnen verschillende betaalmethoden gebruiken, waaronder op rekening, via creditcard, of geautomatiseerde betaaloplossingen zoals SEPA. Het is zelfs mogelijk om verschillende groepen klanten verschillende betaalmethodes aan te bieden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld zakelijke klanten op rekening wilt laten betalen en consumenten niet.

Absoluut. Met een B2B-webshop kunnen klanten inloggen om hun unieke prijzen, kortingen en productassortiment te zien.

Ja, onze B2B-webshops kunnen geïntegreerd worden met je bestaande ERP- of voorraadsysteem voor een naadloze verwerking.

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?
Onze experts denken graag met je mee!
Wil je onze brochure ontvangen?
Vraag hem hier aan en ontvang onze PDF brochure direct in je mailbox.
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden